Brauli Duart, elegit president de la CCMA amb els vots de CiU, el PP i el PSC

 


CATALUÑA PRESUPUESTOS GENERALITAT:B08. BARCELONA, 15/02/2012.- El presidente de la Generalitat, Artur Mas (2i), conversa con el portavoz de CiU, Oriol Pujol (i), de espaldas a la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho (c), y a su portavoz, Enric Millo (d), que escuchan al conseller de Economía, Andreu Mas-Colell (2d), momentos antes del comienzo del pleno del Parlament, que hoy debate y vota el proyecto de ley de Presupuestos de la Generalitat para el 2012, después del acuerdo alcanzado ayer entre CiU y PPC. EFE/Alberto Estévez
Barcelona, 28 mar (EFE).- Brauli Duart ha estat elegit avui pel ple del Parlament com a nou president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb els vots dels grups de CiU, el PP i el PSC, que també han decidit els sis membres que compondran el consell de govern d'aquest mateix organisme.
ICV-EUiA, ERC i el diputat del grup mixt Joan Laporta han votat en contra, tant dels nous membres del consell de govern com de la designació de Brauli Duart com a president de la CCMA, mentre que Ciutadans (C's) s'ha abstingut i Solidaritat (SI) ha votat a favor de tots els noms menys el del candidat del PP, Armand Querol.
El consell de govern queda integrat pel mateix president, Brauli Duart, així com per Núria Llorach i Antoni Pemán -els tres proposats per CiU-, a més de per Xavier Guitart i Josep Vilar -proposats pel PSC-, i per Armand Querol -proposat pel PP-.
Des del PSC, Joan Ferran ha puntualitzat que el vot favorable del seu grup, que finalment ha aconseguit que en el consell tingui dos candidats seus en lloc d'un, no impedeix que "estigui en contra, tant del procediment utilitzat per reformar la CCMA, com del contingut que es desprèn d'aquesta reforma".
"No ens han agradat les formes, però tampoc el contingut" dels canvis introduïts en les estructures de la CCMA portats a terme a través d'una llei òmnibus, "ni el pacte entre CiU i el PP que les han fet possibles", ha explicat Joan Ferran.
Segons aquest mateix diputat socialista, el PSC està a favor d'una Corporació que "garanteixi uns mitjans públics de qualitat" i en què es respecti "el pluralisme" polític i "un servei al país al camp cultural i lingüístic".
La portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha justificat el vot contrari del seu grup, no perquè valori negativament els currículums o l'experiència professional dels nous membres del consell de la CCMA, ha matisat, sinó perquè "el seu únic mèrit és la confiança política dels partits que els han proposat".
"Això és precisament el que perverteix el consell de govern i la contrareforma de CiU i PP", ha lamentat Camats abans de recordar que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) posa en dubte la "presumpta independència" dels nous membres i deixa clar que la seva designació respon a les "quotes de partit".
Carmel Mòdol, d'ERC, ha criticat el que ha considerat com a "desmantellament i destrucció de l'arquitectura audiovisual que s'havia construït en aquest país", ja que a partir d'ara, ha advertit, hi haurà una Corporació "absolutament controlada per la voluntat governamental".
Mòdol ha reprotxat a CiU que, amb els seus vots, "permeti que entri en el consell el representant d'un partit (el PP) que mai s'ha caracteritzat per la defensa dels mitjans públics, que al país Valencià impedeix que es pugui veure TV3 i que també posa traves a la llengua catalana a les Illes Balears".
Per part de CiU, el seu portaveu parlamentari, Jordi Turull, s'ha limitat a assenyalar que tots els nous consellers de la CCMA li mereixen "confiança i respecte" al seu grup, i ha constatat que "les altres forces no han presentat cap altre nom" alternatiu.
Alfons López Tena, de Solidaritat (SI) ha arremès contra el candidat del PP, Armand Querol, de qui ha dit que a la seva formació "no li mereix cap respecte polític ni professional" i que, segons la seva opinió, representa "la política cultural genocida que porta a terme el PP contra el català".
Santiago Rodríguez, del PP, ha fet constar la seva protesta per "la falta de respecte i els insults" de López Tena contra el seu grup i el seu candidat, i en el mateix sentit s'ha pronunciat Albert Rivera, de Ciutadans (C's), que a més ha lamentat que "no s'impedeixin els discursos xenòfobs".

COPY : http://www.efe.com/

Nenhum comentário:

Postar um comentário

Postagem em destaque

Ao Planalto, deputados criticam proposta de Guedes e veem drible no teto com mudança no Fundeb Governo quer que parte do aumento na participação da União no Fundeb seja destinada à transferência direta de renda para famílias pobres

Para ajudar a educação, Políticos e quem recebe salários altos irão doar 30% do soldo que recebem mensalmente, até o Governo Federal ter f...